Coach Ellen - voor individuele & relatiecoaching - Hilversum -'t Gooi

Vreemd gaan
Als het vertrouwen weg is

Maar jammer genoeg gebeurt ‘vreemdgaan’ vaak om allerlei andere. Meestal is er al veel meer aan de hand in de relatie, maar daar wordt niet over gesproken. Er is (veel) ruzie maar men lost de ruzies niet op. Men is ongelukkig in de relatie.

Ook kan ‘vreemdgaan’ te maken hebben met kinderen en pasgeboren baby’s, dan staat je relatie op zijn kop en alle aandacht gaat naar de kinderen en/of baby toe. Slaap tekort. Je krijgt aandacht van iemand anders en voelt je zeer begrepen en dan gaat het goed fout.

Toch zijn genoeg stellen die bij mij gelopen hebben er sterker uitgekomen. Dat heeft te maken met het feit dat ze nog steeds echt van elkaar houden en er zijn kinderen in het spel. Ook zijn ze ervan bewust geworden dat er al iets anders fout zat in hun relatie en dat ze er samen aan zullen moeten werken zodat het weer goed kan komen.

Vaak heeft degene die vreemdgegaan is veel spijt en voelt die zich zeer schuldig. Als coach hoor ik altijd: als ik had geweten hoeveel verdriet ik de ander zou aandoen en bewust was geweest wat de gevolgen waren, had ik het niet gedaan.

Ja, de gevolgen kunnen zeer groot zijn, vergis je daar niet in. Op het moment dat het uitkomt (en dat komt het altijd) weet iedereen het. En familie en vrienden gaan zich ermee bemoeien en degene die vreemdgegaan is krijgt veel ‘shit’ over zich heen.

En tussen jullie is het vertrouwen weg! Alles wat jullie jarenlang hebben opgebouwd is weg als sneeuw voor de zon. En dat is echt heel erg jammer.

Ik zeg altijd, vertrouwen moet je verdienen! Want dat heeft te maken met de dingen die je zegt en de daden die je doet. Zo bouw je vertrouwen op.

HET FUNDAMENT VAN JE RELATIE
Als coach gebruik ik dan één van mijn werkmodellen: ‘het fundament van je relatie’.

Ik zal je eerst uitleggen wat ik daarmee bedoel. Je zou je relatie als een ‘huis’ kunnen zien, je liefdeshuis.

Jullie huis van je relatie staat op dat fundament.
Elke relatie is gebouwd op een fundament.
Het fundament is opgebouwd uit bouwstenen.
Waar de bouwstenen voor staan bepaalt hoe je huis van je relatie er uitziet.

Alle foto’s zijn scènes uit ‘De beentjes van Sint-Hildegard.Beeld *

Alle foto’s zijn eigendom van Coach Ellen

HET FUNDAMENT VAN JE RELATIE
Als coach gebruik ik dan één van mijn werkmodellen: ‘het fundament van je relatie’.

Ik zal je eerst uitleggen wat ik daarmee bedoel. Je zou je relatie als een ‘huis’ kunnen zien, je liefdeshuis.

  • Jullie huis van je relatie staat op dat fundament.
  • Elke relatie is gebouwd op een fundament.
  • Het fundament is opgebouwd uit bouwstenen.
  • Waar de bouwstenen voor staan bepaalt hoe je huis van je relatie er uitziet.

Vaak is men zich niet bewust waar het fundament van de eigen relatie uit bestaat. En dat je daar zelf invloed op kan hebben en wat het gevolg daarvan is.

Als het bijvoorbeeld uit de volgende bouwstenen bestaat: wantrouwen, jaloezie, slechte communicatie en oneerlijkheid, dan zullen die bouwstenen de relatie bepalen. Hoe ziet je huis er dan uit?

De bouwstenen die jouw fundament vormen neem je vaak mee uit je jeugd. Wat er op de bouwsteen staat bepaal jij.

Als ik kijk naar mijzelf, dan stond er vroeger op een van mijn bouwstenen: onzekerheid en op een andere: niet weten wat ik waard ben. En die bouwstenen hadden veel invloed op mijzelf en mijn relatie en de keuzes die ik maakte.

Toen ik aan mijzelf ging werken heb ik mijn bouwstenen veranderd. Dat is nu: zelfvertrouwen, ik weet wat ik waard ben, ik geloof in mijzelf, kracht en doorzettingsvermogen. Deze bouwstenen hebben een goede invloed op mijzelf en mijn relatie en helpen mij als er een situatie is waarbij ik het moeilijk heb.

Als laatste wil ik je nog even aan het nadenken zetten met de vraag: wanneer ga je nu vreemd? Is vreemdgaan met elkaar zoenen of als je verliefd wordt op een ander of als je gesprekken hebt met je collega die je eigenlijk met je partner zou moeten hebben. Of is vreemdgaan pas als je seks ben geweest met een ander. Ervan uit gaan dat je een relatie hebt draait het allemaal om één ding.

En dat is: eerlijk zijn tegen jezelf en elkaar.

Het maakt niet uit wat het is want je weet precies van jezelf wanneer je oneerlijk bent en de fout in gaat, klein of groot.

Daarom adviseer ik als coach altijd dat er sowieso op de bouwstenen van je relatie staat: liefde, vertrouwen, respect en eerlijke communicatie. Dan ziet je relatie er totaal anders uit.

Een relatie bepaal je samen, je maakt samen de spelregels van je relatie. Maar hoe ziet jouw fundament van je relatie eruit? Wat staat er op de bouwstenen?

Als jij daar graag achter wil komen kan je hieronder het werkmodel gratis

downloaden. Je kan deze invullen voor jezelf of samen met je partner.

Alle werkmodellen zijn eigendom van Coach Ellen*

Heb je naar aanleiding van deze mail nog een vraag, dan hoor ik dat natuurlijk heel graag. Misschien kan ik je ergens mee helpen.

Dan heb ik het heel makkelijk voor je gemaakt, je kan een belafspraak met mij maken via de link hieronder. Je kan de datum en tijd zelf kiezen.

Denk je:, dit vind ik eng! Ik begrijp je wel, je kent me niet en dan moet je ook nog relatieproblemen met me bespreken. Velen vóór jou heb ik al gesproken die het ook eng vonden maar toch de stoute schoenen hebben aangetrokken en heel blij zijn dat ze me gesproken hebben. Je bent echt niet de enige, er zijn zoveel mensen met relatieproblemen. Soms geef ik alleen maar een paar tips waar je echt al heel veel aan hebt.

Ik ben er immers om jou te helpen. Als je iets in je leven wil veranderen moet je stappen zetten en misschien is dit wel de stap die je nu moet nemen.

Hier een korte opsomming waarom je een belafspraak zou kunnen maken:

  1. Mijn partner is vreemdgegaan en het vertrouwen is weg
  2. Ik ben ongelukkig in mijn relatie
  3. Ons fundament is niet goed, wat nu?
  4. Of………
MAAK EEN BEL AFSPRAAK
Voor nu wens ik je nog een hele fijne dag en wie weet spreek ik je binnenkort.
 
Een gelukkige groet,

 

Coach Ellen

Geniet
Glimlach
Leef bewust