Jezelf en elkaar echt begrijpen
Maak de vier temperamenten test online!

Kom erachter welk temperament jij bent.

maak de test | tijdelijk van €49,95 voor €29,95

Ontdek jouw temperament!
Leer jezelf en elkaar echt begrijpen

Via de online test van de vier temperamenten ga jij  jezelf en elkaar veel beter begrijpen, waarom we de dingen doen zoals we ze doen.

Ieder mens, man of vrouw heeft sterkte en zwakke eigenschappen. Het begint al bij het verschil dat je introvert of extravert bent. De één is niet beter dan de ander. Het draait erom dat je weet wie je bent en waar je goed in bent, wat jou gelukkig maakt.

maak de test | tijdelijk van €49,95 voor €29,95

Binnen 5 minuten heb je een klik of juist niet!

Als je aan mij vraagt hoe ik het beste de 4 temperamenten kan uitleggen dan vertel ik altijd over ‘het 5 minuten effect!’

Je gaat naar een feestje en je kent niemand, je schudt iemand de hand en na 5 minuten zeg je; “ik heb het gevoel dat we elkaar al jaren kennen!”

Je schudt iemand anders de hand en na 5 minuten is er geen connectie. Het wordt een beetje ongemakkelijk en je verontschuldigd jezelf en gaat weer verder! Herkenbaar?

Dit komt omdat we allemaal geboren worden met een combinatie van de  vier temperamenten. Ik werk al meer dan 21 jaar met de vier temperamenten, het heeft mijn leven verandert en van vele cliënten van mij ook

Wat krijg je allemaal
voor het maken van de test
“de vier temperamenten

 • Uitleg van de vier temperamenten
 • De verschillen tussen de temperamenten
 • De uitslag van jouw temperamenten in de vorm van een staafdiagram
 • Uitleg van de temperamenten
 • Emoties van de temperamenten
 • Hoe je bent als vriend
 • Hoe je bent als ouder
 • Hoe je bent op je werk
 • Sterk vs zwak
 • Jezelf en elkaar echt begrijpen
 • Ruimte voor noties, inzichten en actie

MAAK DE ONLINE TEST

Download alle overzichten van de
“de vier temperamenten

maak de test | tijdelijk van €49,95 voor €29,95
maak de test | tijdelijk van €49,95 voor €29,95

Blije cliënten

“Coach Ellen is een warme vrouw die mij als jonge vrouw de juiste handvaten heeft geboden om doelbewust mijn visie tot leven te brengen. Zij heeft mij bewust gemaakt van mijn kernkwaliteiten en deze optimaal te gebruiken.

Doormiddel van de 4 temperament, waar Ellen mee werkt, heb ik beter inzicht gekregen in wie ik ben. Nu kan ik sneller schakelen en omgaan met mijn minder positieve eigenschappen. Ellen heeft niet alleen mij, maar ook mijn familie geholpen om bewust te zijn van wie wij zijn en hoe wij met elkaar om kunnen gaan. Ik geloof dat ik en mijn familie hier ons hele leven profijt van zullen hebben en sterker staan als familie en als individu.” 

Madhavi Jeane - Coaching - Coach EllenMadhavi Jeane , Coaching / Relatiecoaching

Beste Ellen, Wat een inspirerende sessies heb ik bij jou gehad.

De 4 temperamenten waarmee je werkt, hebben me weer meer inzicht gegeven in mezelf en helpen mij om andere mensen beter te begrijpen. Met behulp van de ’10 sleutels’ heb je me geënthousiasmeerd om verder te gaan voor mijn passie. Dank je wel Ellen!

Maria Willebrands - Recensie Coach EllenMaria, Coaching

Beste Ellen, Wat heb ik toch veel van je geleerd. Ik vind je een hele fijne professionele coach. Je hebt mij de ruimte en kracht gegeven toch weer beter te luisteren naar mijzelf.

Door de vier temperamenten waarmee je werkt, begrijp ik mijzelf ook veel beter. Je weet heel snel tot de essentie door te dringen, voelt en ziet zoveel. Ook vind ik dat je dingen heel duidelijk uitlegt. Bedankt voor deze ervaring. Je bent een topper!

Sevinç Karasu - Recensie Coach EllenSevinç Karasu,, Workshop

“Zeker, daadkrachtig, positief!”

Het contact met Ellen Pereira als coach is zeer positief. Ze staat daadkrachtig voor haar visie en manier van werken als coach en relatietherapeut.

De vier temperamenten waar Ellen mee werkt heeft veel inzichten gegeven in mijzelf maar ook in mijn relatie. We zijn elkaar veel beter gaan begrijpen. Ook geeft ze inzichten en handelingsadviezen waar je direct mee aan de slag kan voor jezelf en/ of met je partner en wat ook echt werkt!

Sanne - Recensies van Coach EllenSanne Floris, Coaching

Meest gestelde vragen!

Ik werk al 21 jaar met de 4 temperamenten en laat ik je dit vertellen: het heeft niet alleen mijn leven veranderd maar ook dat van heel veel mensen die bij mij een coachingstraject hebben doorlopen.

Jezelf zijn is makkelijk gezegd dan gedaan, dan is het heel fijn om je ergens aan vast te kunnen houden en dat kan met de 4 temperamenten. Het geeft je de kans om te zijn wie je wilt zijn, je bewust te worden van waar je echt goed in bent. Leren omgaan met je zwaktes of er iets aan doen.

De 4 temperamenten heeft 4 verschillende types en elk type heeft zijn eigen karaktereigenschappen, zowel sterk als zwak, ieder communiceert op zijn eigen wijze. Ook beleeft elk type zijn emoties op een zijn eigen manier. Zo kan je dus heel goed verklaren waarom we verschillend reageren op situaties. Doordat je elkaar veel beter gaat begrijpen kan je ook goed met elkaar samenwerken en dat is in een relatie en/of gezin belangrijk.

Via de test van de 4 temperamenten kom je er achter welk combinatie van temperamenten jij bent.

Nee echt niet! De kracht van de vier temperamenten is eigenlijk de eenvoud.

We worden allemaal met een combinatie van temperamenten geboren en daarom is het voor sommige mensen ook thuiskomen als zij bij mij een test maken en hun persoonsbeschrijving lezen. Je laat aan jezelf zien hoe goed jij jezelf kent en het geeft je de kans om die persoon te worden die echt bij jou past.

Jazeker kan dat. Er zijn 2 opties, individueel of voor stellen.

Wat gaan je doen tijdens het basisprogramma individueel?

We beginnen met een 45 minuten telefonische intake. Ik stel je een paar vragen zodat het duidelijk wordt waar je tegen aanloopt en waar je aan wil werken? Waar kan ik je mee helpen?

Vervolgens ga je de test van de 4 temperamenten online maken. Ik ga het testrapport met je combinatie van temperamenten haarfijn uitleggen. 

Ik geef je tips en handvatten die je kan gebruiken om situaties te doorbreken. 

Praktische informatie:

 • Duur: 1 dagdeel van 3,5 uur
 • Incl. Koffie/thee water en iets lekkers 
 • Gratis parkeren voor de deur

Voor meer informatie klik op;  basisprogramma individueel

Wat gaan je doen tijdens het basisprogramma relaties?

We beginnen met een 45 minuten telefonisch intake. Ik stel je een paar vragen zodat het duidelijk wordt waar je tegen aanlopen en waar je aan wil werken? Waar kan ik je mee helpen?

Vervolgens ga je de test van de 4 temperamenten online maken. Ik ga het testrapport met jullie combinatie van temperamenten haarfijn uitleggen. 

Ik geef je tips en handvatten die je kan gebruiken om situaties te doorbreken. 

Praktische informatie:

 • Duur: 1 dagdeel van 3,5 uur
 • Incl. Koffie/thee water en iets lekkers 
 • Gratis parkeren voor de deur

Voor meer informatie klik op; basisprogramma voor relaties.

We onderscheiden 4 temperamenten:

 • een Sanguinicus is een echte spreker
 • een Cholericus een echte doener
 • een Flegmaticus een echte beschouwer
 • een Melancholicus een echte denker

Elk type heeft zijn eigen karakter eigenschappen en beleeft zijn emoties op zijn eigen manier. De 4 temperamenten verklaart waarom we zo verschillend zijn en reageren op situaties.

In het gratis ebook “Relatieproblemen! Leer jezelf en elkaar echt begrijpen” vertel ik uitgebreid over de 4 temperamenten. Heb je deze nog niet gedownload klik dan hier.

Oorspronkelijk werden in de Griekse oudheid vier persoonlijkheidstypen onderscheiden: het sanguinische, flegmatische, cholerische en melancholische temperament.

Tegenwoordig worden in de psychologie met ‘temperament verschillen’ de persoonlijkheidskenmerken aangeduid die tot de aanleg van een individu horen, in de vroegste kinderjaren al opvallen en tot op zekere hoogte erfelijk zijn. Het gaat daarbij om eigenschappen zoals de felheid en de mate van introversie of extraversie.

maak de test | tijdelijk van €49,95 voor €29,95