Programma
‘Samen in gesprek’

Het relatieprogramma voor stellen
die weer samen gelukkig willen zijn

Soms kunnen de relatieproblemen zo groot zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Tijdens het programma ‘samen in gesprek’ ga je samen aan je relatie werken om samen weer gelukkig te zijn!

Waarom het fout gaat in je relatie? 

Als de relatieproblemen zo groot zijn en je door de bomen het bos niet meer ziet dan kan je nog steeds kiezen om samen aan je relatie te werken. De reden waarom het fout gaat in je relatie heeft bijna altijd te maken dat je elkaar niet meer begrijpt. De kans is heel groot dat jullie beiden je eigen leven leiden in de relatie, ieder gaat zijn eigen gang.

Er ontstaan vaak irritaties die niet goed opgelost worden waardoor er een grote roze olifant in de kamer staat en niemand heeft het erover. Voordat je het weet is de kamer gevuld met grote roze olifanten. 

Of je weet niet goed hoe je met ruzie moet omgaan? Of je nu tijdens ruzie samen schreeuwt of je bent 3 dagen stil. Er wordt niets oplost, je begrijpt elkaar niet en je luistert niet naar elkaar. Hoe je met elkaar communiceert bepaalt hoe je met ruzie omgaat. Waarschijnlijk word je niet gezien, gehoord en begrepen, waardoor er ook minder of geen genegenheid en intimiteit meer is. 

Er zijn dus vele redenen waarom het fout kan gaan in een relatie. 

Als je relatie 80% problemen en 20% liefdevol en leuk is dan kan ik me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, waar en hoe moet je beginnen? Als er in je relatie (te)veel problemen zijn dan kom je op een punt dat je samen aan je relatie moet gaan werken! En dat je daarin een bewuste keuze maakt. Want als je zo verder gaat, gaat het uiteindelijk echt fout. 

De liefde weer terug vinden in je relatie! 

Als er veel relatieproblemen zijn voel je de liefde die je normaal gesproken hebt samen niet meer, en dat kan. Dat Is eigenlijk ook wel heel begrijpelijk. De liefde die je voor elkaar hebt hoeft niet weg te zijn. Door alle problemen zit de liefde achter een deur en die kan op een (heel) klein kiertje staan.

Waarschijnlijk ben je gewend geraakt aan de pijn in de relatie en weet je hoe je met de problemen moet omgaan maar je weet niet hoe je ze kan oplossen.

Toch kan je relatieproblemen heel goed oplossen, je moet alleen weten hoe!

In mijn praktijk stel ik vaak de vraag: als je nou een toverstaf zou hebben wat zou je dan wensen? Samen gelukkig zijn?

Ik zeg altijd: een relatie moet 80% liefdevol en leuk zijn en 20% problemen, en nooit andersom! En als je jezelf en elkaar echt goed begrijpt kan je die 20% problemen heel goed aan en de problemen oplossen!

Hoe mooi zou het zijn als de basis van je relatie goed is omdat je elkaar veel beter begrijpt waardoor je elkaar kan accepteren zoals je bent. Dat de liefde die je voor elkaar voelt er echt is. Dat je op een vriendelijke opbouwende manier met elkaar kan communiceren. Dat het fijn is om thuis te komen omdat je blij bent met elkaar. Dat je veel beter met elkaar samenwerkt omdat je elkaar goed begrijpt. Dat je samen weet dat je ervoor elkaar zal zijn, ook op momenten dat het even fout gaat, omdat je van elkaar houdt.

Als je jezelf en elkaar echt goed begrijpt dan ga je met elkaar samenwerken en bouwen aan je liefdesrelatie. Hoe de relatie er uit ziet dat bepaal je samen. Want de spelregels van je relatie maak je samen vanuit liefde en kracht.

JA IK WIL GRAAG EEN BELAFSPRAAK MAKEN

“De keuzes die je in je leven maakt brengen je waar je nu staat”

Samen aan je relatie bouwen

Hoe fijn zou het zijn als de liefde in je relatie weer terug is zodat je kan bouwen aan je relatie.

In het programma samen in gesprek’ ga ik met jullie aan de slag. Ik ga je leren hoe je anders met elkaar om kan gaan om samen gelukkig te zijn in je relatie.

Het doel is:

 • Jezelf en elkaar echt begrijpen en accepteren
 • Bewust te zijn van je sterke en zwakke eigenschappen
 • De verschillende manieren van communicatie begrijpen
 • Elkaar emotioneel begrijpen
 • Leren samenwerken met elkaar
 • Samen de spelregels maken van je relatie
 • Hoe ga je om met ruzie

Het doel is dat jullie elkaar gaan begrijpen waarom ieder van ons verschillend reageert op situaties en elkaar gaat accepteren. Hierdoor is er weer ruimte voor verbinding, liefde en kunnen jullie gaan bouwen aan je relatie.

Wat gaan je doen tijdens het
programma
’samen in gesprek ?

We beginnen met een 45 minuten telefonisch intake. Ik stel je een paar vragen zodat het duidelijk wordt waar je tegen aanloopt en waar je aan wil werken? Waar kan ik je mee helpen?

Vervolgens ga je de test van de 4 temperamenten online maken. Ik ga het testrapport met jullie combinatie van temperamenten haarfijn uitleggen.

Ik geef je tips en handvatten die je kan gebruiken om situaties te doorbreken.

De sessie daarna gaan we werken met de 10 sleutels ‘gelukkig zijn in je relatie’. We gaan werken aan;

 1. Begrijpen en begrepen worden
 2. Weten wie je bent
 3. Vertrouwen
 4. Eerlijk zijn
 5. Communicatie is pingpongen
 6. Verantwoordelijkheid nemen
 7. Keuzes maken
 8. Emoties enzo
 9. Intimiteit en genegenheid
 10. Spelregels van je relatie
De 10 sleutels en tips speciaal ontwikkeld voor relaties van Coach Ellen

Praktische informatie Investering

Alles op een rijtje:

 • We beginnen met een telefonisch intakegesprek – duur 45 min 
 • Intakegesprek op mijn praktijk waar ik echt de tijd neem voor jullie – duur 2,5 uur 
 • Jullie gaan beide de test van de vier temperamenten online maken
 • Tijdens een coaching sessie ga ik het testrapport met jullie combinatie van temperamenten haarfijn uitleggen – duur 3,5 uur 
 • Je ontvangt het testrapport als pdf per mail
 • Tijdens coaching sessies gaan we werken met de 10 sleutels
 • Ik reik je instrumenten aan waar je meteen mee aan de slag kan
 • Met de speciaal ontwikkelde werkmodellen krijg je nieuwe inzichten in jezelf, elkaar en situaties
 • Met deze nieuwe inzichten ben je instaat om jezelf  een goede richting te geven, voor nu en de toekomst
 • Incl. overzicht van de 10 sleutels en werkkaarten
 • 4 x telefonische sessies 

Praktische informatie programma samen in gesprek:

 • Duur: totaal 16 uur coaching 
 • Incl. Koffie/thee water en iets lekkers 
 • Gratis parkeren voor de deur

Investering:

 • €1940,00 per paar incl. BTW
JA IK WIL GRAAG EEN BELAFSPRAAK MAKEN

Blije cliënten 

Ellen is fijne warme vrouw die snel doorheeft waar de knelpunten zitten. Door met de 4 temperamenten aan de slag te gaan hebben we inzicht in onszelf gekregen. Zodoende de relatie te optimaliseren. Fijne duidelijke gesprekken met voorbeelden uit het leven. Zeer waardevol.

Senky Recensies van Coach EllenSenky & Olaf, Relatiecoaching

“Zeker, daadkrachtig,positief!”

Het contact met Ellen Pereira als coach is zeer positief. Ze staat daadkrachtig voor haar visie en manier van werken als coach en relatietherapeut.

We hadden gekozen voor het progamma ’samen in gesprek’. Je gaat echt samen aan je relatie werken wat wij heel fijn vonden. Niet alleen de vier temperamenten waar Ellen mee werkt heeft veel inzichten gegeven in mijzelf maar ook in mijn relatie. We zijn elkaar veel beter gaan begrijpen. De instrumenten waar Ellen mee werkt geeft nieuwe inzichten en handelingsadviezen waar je direct mee aan de slag kan voor jezelf en/ of met je partner en wat ook echt werkt!

Sanne - Recensies van Coach EllenSanne , Workshop

Over Coach Ellen

Als relatiecoach heb ik al veel stellen geholpen met relatieproblemen. Ieder van hen leren zichzelf en elkaar beter begrijpen en dat je in een relatie samen de spelregels maakt. Dat keuzes maken je relatie verder brengt.

Mijn naam is Ellen Pereira en ik ben 60 jaar jong en breng 60 jaar levenservaring met mij mee. Toen ik 35 jaar was veranderde mijn leven compleet. Ik kwam tot een inzicht dat mij heeft gebracht waar ik nu ben.

Ook begeleid ik vrouwen en mannen die op zoek zijn naar wie ze nu echt zijn. Soms is een kort traject voldoende om het verschil te maken, soms komen we al coachend bij diepere lagen die de oorzaak zijn van onzekerheid en het niet jezelf durven zijn.

Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb in mijn persoonlijke zoektocht is dat je verleden je toekomst niet hoeft te bepalen. Het boek over mijn leven: de eerste hoofdstukken zijn al geschreven. De pagina’s van de toekomst, die nog blanco zijn, die ga ik zelf schrijven.

MEER LEZEN OVER MIJ

Meest gestelde vragen

De investering €1940,00 per paar.

Ik kan me nog goed herinneren, lang geleden toen ik training volgde begon Bart met vertellen; De waarde van deze training bepaal jezelf, het is wat jij met de informatie die je krijgt doet. En dat is zo waar!

Daarom is het een investering in jezelf en je relatie. Als coach geef ik je veel informatie, tips en handvatten. Als jij je verder wil ontwikkelen is het belangrijk dat je er aandacht aan blijft geven. Verandering komt niet uit de lucht vallen, het is wat jij ermee doet en waar jij aandacht aan geeft.

Een coaching sessie duurt tussen de 1 en 3 uur. Ik ben daar heel flexibel in. Het heeft ook echt te maken waar jou behoefte ligt, daar pas ik me op aan. Het is heel belangrijk dat je naar de essentie gaat van een probleem zodat je echt het gevoel heb dat je situaties in je relatie en gedrag kan doorbreken. Ook is het belangrijk dat je begrijpt waar bepaald gedrag vandaan komt en dat kost tijd.

Als relatiecoach neem ik echt de tijd voor je/jullie, ik geloof niet in 45 minuten praten en 15 minuten afronden. Dat werkt na mijns inziens niet.

Nee, echt niet. Als je de test maakt neem ik echt de tijd voor je om de 4 temperamenten en de combinatie van temperamenten die jij bent goed uit te leggen. We bespreken ook situatie die je in je relatie meemaakt. Ook geef ik tips en handvaten die je meteen kan gebruiken. Er vallen zoveel dingen op zijn plek dat de tijd om vliegt. Die feedback krijg ik vaak terug.

Jazeker, dat is echt belangrijk voor de vooruitgang van je relatie. Je ontvangt een notitieboekje waarin je al je notities, inzichten en huiswerk kwijt kan. Hoe meer aandacht je eraan geeft en thuis gaat werken met de opdrachten die ik geef hoe meer inzichten je krijgt.

Stellen die echt iets doen met de huiswerk opdrachten die gaan als een speer!

Ja dat kan zeker. Je kan een belafspraak maken via deze LINK, ik hoor je graag.

Zeker! Want scheiden is een grote stap, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Als coach adviseer ik je om er alles aan gedaan te hebben zodat je zeker weet dat scheiden de juiste optie is. Dan is het programma ’samen in gesprek’ een goede keuze. Als je situatie al lange tijd niet goed is heeft het ook echt tijd nodig om ervoor te zorgen dat het weer goed komt. Ook moet je er beide echt voor kiezen om samen aan je relatie te werken.

Je bent niet de eerst die bij mij zit met het gevoel dat je het echt niet meer weet. Maar na het bewandelen van een coachingstraject zijn vele stellen weer heel gelukkig samen. Neem je tijd om een zo grote beslissing als scheiden te maken.

Als je nog vragen hebt kan je altijd vrijblijvend een belafspraak maken via deze link

Ja het is mogelijk om in 2 of 3 termijnen te betalen. Dit bespreek ik altijd na het intakegesprek op mijn praktijk.

Staat jouw vraag er niet tussen? Vul het contactformulier in met jou vraag en we spreken elkaar snel!

Wil je liever een bel afspraak maken klik dan hier.

JA IK WIL GRAAG EEN BELAFSPRAAK MAKEN