Progamma
‘In gesprek individueel’

Een coaching programma waarbij je leert
echt jezelf te zijn vanuit je kracht.

Soms sta je in het leven op een kruispunt. Onzekerheid en twijfel beheerst je leven. Één ding weet je zeker: je wilt niet verder zo, maar waar moet je beginnen? Tijdens het programma ‘in gesprek’ gaan we flinke stappen zetten. Je gaat op zoek naar beste versie van jezelf want dat zit in je, je moet er alleen naar gaan kijken.

Hoe vaak moet jij op een kruispunt staan?

In mijn praktijk vraag ik altijd tijdens een intake; “weet jij wie je bent en weet je waar je echt goed in bent?” Ik krijg 9 van de 10 keer het antwoord; ‘dat is een goede vraag maar dat weet ik niet, ik weet wel waar ik niet goed in ben!’ Als je bewuster bent waar je niet goed in bent dan zal onzekerheid en twijfel je leven beheersen. Het zal invloed hebben op je eigen leven, je relatie en zeker ook je werk. Je kent vast het stemmetje dat (vaak) tegen je zegt: ‘dat kan je toch niet’ of ‘doe maar niet’. En er zullen momenten zijn dat je je ongelukkig voelt.

Waarom zou je in onzekerheid en pijn leven als je ook gelukkig kan zijn met jezelf en het leven? Als coach merk ik vaak dat mensen wennen aan ‘pijn’ in hun leven. Dan vertel ik altijd één van mijn metaforen, ‘het doolhof’.

Je staan s’ochtends op en voelt de pijn, je loopt naar het midden van je dolhof, gaat zitten en kijkt naar de beelden van pijn en verdriet van jou leven. Je praat (graag) over je problemen omdat je niet weet hoe je er uit moet komen en omdat je erkenning zoekt. Als je vriendin op bezoek komt in je dolhof zeg je; kijk hoe erg? Dan vind je het fijn als je erkenning krijgt en je vriendin zegt; Ja heel erg, wat naar voor je. Misschien vind ze je zelfs zielig. Maar het lost niets op, zielig gevonden worden?

Stel, je vriendin zegt; ik weet een oplossing, kom maar mee, dan help ik je de uitgang van het dolhof te vinden! Dan zeg je; nee laat maar, ik zit hier wel goed.

Als dit verhaal herkenbaar is dan ben je gewend aan pijn en verdriet in je leven. Of dat nu gaat over je eigen leven, relatieprobleem of het werk wat je ongelukkig maakt. Je leven veranderen kan ook heel spannend zelfs beangstigend zijn, want je weet wat je hebt, ook al is het pijn, maar je weet niet wat je krijgt.

Maak een bewuste keuze

Misschien speelt je verleden een rol in je leven en kom je elke keer weer op een kruispunt met de gedachtes dat je er nu echt iets aan wil gaan doen. Maar hoe en wat? Begrijp goed dat je verleden niet je toekomst hoeft te bepalen, dat doe jij, jij bepaald je eigen leven en niemand anders.

Een geweldig quote van Tony Robbins; Why live an ordinary life when you can live an extraordinary one!’

Die vind ik mooi! Wees gelukkig met wie jij wil zijn, want dat bepaal jij.

Het kan echt anders en ik ben daar het levende bewijs van. Het heeft een reden waarom je op een kruispunt staat met pijn en verdriet. Je moet iets doen, een keuze maken een actie ondernemen iets veranderen in je leven. Want als je altijd doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg. Denk daar even over na. 

Hoe mooi zou het zijn dat je leven 80% leuk is en 20% problemen. Er zijn genoeg mensen die een gelukkig leven hebben, een liefde volle relatie en een leuke baan, het kan echt. Waarom jij niet? Jij kan net zoals vele een gelukkig leven hebben.

Geef aandacht aan wat je wil bereiken in je leven, Leer jezelf echt kennen en wees bewust waar je echt goed in bent zodat je dat werk doet waar je blij van wordt. Dat je in een relatie zit waar je elkaar kan optillen. 

Kies wie je wilt zijn en doe dat wat je gelukkig maakt, gewoonweg omdat je het waard bent.

Leef je leven!

JA IK WIL GRAAG EEN BELAFSPRAAK MAKEN

”Gelukkig zijn moet je durven”

Bouwen aan jezelf en ik help je daarbij 

Al jaren coach op basis van de 4 temperamenten. Dit is een methode die je helpt om snel inzicht te krijgen in jezelf en bewust te worden wat je kwaliteiten zijn. 

Tijdens het programma ‘in gesprek’ ga je echt aan de slag met jezelf.  

We beginnen bij een intakegesprek waarbij ik echt de tijd voor je neem, zodat jij je verhaal kan doen en dat het duidelijk wordt waar ik je mee kan helpen.

We gaan werken aan:

 • Jezelf echt begrijpen – ik ga je leren jezelf te accepteren 
 • Bewust zijn van je sterke en zwakke eigenschappen – ik ga je leren om je sterkte eigenschappen vaker in te zetten
 • Bewust zijn van de manieren waarop je communicatie, positieve of negatief – ik ga je leren het effect van positieve communicatie 
 • Jezelf emotioneel begrijpen – ik ga je leren hoe je met negatieve emoties kan leren omgaan
 • Keuzes maken – ik ga je leren waarom dat zoveel effect heeft in je leven
 • Doelen stellen – ik ga je leren waarom doelen in je leven zelfvertrouwen geeft
 • Verantwoordelijkheid nemen – ik ga je leren wat het effect is als je verantwoordelijkheid neemt over je eigen leven. 

Het doel is dat jij weet wie je bent wat je kwaliteiten zijn, bewust zijn waar je echt goed in bent. Dat je keuzes maakt vanuit je kracht, je leven inricht wat bij jou past. En dat je werkt doet waar je een glimlach van krijgt. Je leert oplossingsgericht denken en doen. Zodat als het tegen zit je weet wat je kan doen.

Wat gaan je doen tijdens het
programma 
’in gesprek individueel’?

We beginnen met een 45 minuten telefonische intake. Ik stel je een paar vragen zodat het duidelijk wordt waar je tegen aanloopt en waar je aan wil werken? Waar kan ik je mee helpen? En het is natuurlijk heel belangrijk dat er een klik is tussen ons. 

Vervolgens ga je de test van de 4 temperamenten online maken. Ik ga het testrapport met jouw combinatie van temperamenten haarfijn uitleggen. 

Ik geef je tips en handvatten die je kan gebruiken om situaties te doorbreken. 

De coaching sessies daarna gaan we werken met de 10 sleutels ‘gelukkig zijn in je relatie’. 

We gaan werken aan;

 1. Leef bewust 
 2. Weten wie je bent 
 3. Ken je kwaliteiten 
 4. Wees eerlijk tegen jezelf
 5. Communicatie is pingpongen 
 6. Neem verantwoordelijkheid 
 7. Voelen moet je durven
 8. Maak een keuzes
 9. Stel doelen
 10. Maak een plan 
De 10 Sleutels gelukkig zijn met jezelf van Coach Ellen - Gelukkig zijn me jezelf in je relatie en werk - Coach Ellen voor individuele & relatiecoaching & Spreker

Praktische informatie Investering

Alles op een rijtje:

 • We beginnen met een 45 minuten telefonisch intakegesprek
 • Een intakegesprek op mijn praktijk waar ik echt de tijd voor je neem – duur 2,5 uur 
 • Je gaat de test van de vier temperamenten online maken
 • Tijdens een coaching sessie ga ik het testrapport met jouw combinatie van temperamenten haarfijn uitleggen – duur 3,5 uur 
 • Je ontvangt het testrapport als pdf per mail
 • Tijdens coaching sessies gaan we werken met de 10 sleutels
 • Ik reik je instrumenten aan waar je meteen mee aan de slag kan
 • Met de speciaal ontwikkelde werkmodellen krijg je nieuwe inzichten in jezelf en situaties
 • Met deze nieuwe inzichten ben je instaat om jezelf  een goede richting te geven, voor nu en de toekomst
 • Incl. overzicht van de 10 sleutels en werkkaarten
 • 4 x telefonische sessies 

Praktische informatie programma samen in gesprek:

 • Duur: totaal 16 uur coaching 
 • Incl. Koffie/thee water en iets lekkers 
 • Gratis parkeren voor de deur

Investering:

 • €1320,00 per pers.
JA IK WIL GRAAG EEN BELAFSPRAAK MAKEN

Blije cliënten 

“Zeker, daadkrachtig,positief!”

Het contact met Ellen Pereira als coach is zeer positief. Ze staat daadkrachtig voor haar visie en manier van werken als coach en relatietherapeut.

We hadden gekozen voor het progamma ’samen in gesprek’. Je gaat echt samen aan je relatie werken wat wij heel fijn vonden. Niet alleen de vier temperamenten waar Ellen mee werkt heeft veel inzichten gegeven in mijzelf maar ook in mijn relatie. We zijn elkaar veel beter gaan begrijpen. De instrumenten waar Ellen mee werkt geeft nieuwe inzichten en handelingsadviezen waar je direct mee aan de slag kan voor jezelf en/ of met je partner en wat ook echt werkt!

Sanne - Recensies van Coach EllenSanne , Workshop

“Ellen is een hele fijne coach die daadwerkelijk luistert en snel bij de kern weet te komen. Door haar gedegen coaching, haar methoden en begeleiding ben ik tot inzichten gekomen die mij sterker en daadkrachtiger hebben gemaakt.

Ellen reikt tools aan waar je te allen tijde naar terug kunt grijpen als je even dreigt te ‘struikelen’.

Mijn coachingsessies met haar hebben mij veel nieuwe inzichten gebracht.” Stella

Stella, Coaching

Ellen is coach met passie voor haar specialisme. Ze heeft een warme persoonlijke benadering, stelt mensen op hun gemak, ze luistert goed en heeft duidelijke interesse in het verhaal achter de persoon om hierop haar kennis toe te passen.

Als iemand met levenservaring kan ze niet alleen theoretische maar ook praktische kennis toepassen.

Een mooie combinatie die zeker aan te raden is!

Tom - Recensies van Coach EllenTom, Coaching - Relatiecoaching

Over Coach Ellen

Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb in mijn persoonlijke zoektocht is dat je verleden je toekomst niet hoeft te bepalen. Het boek over mijn leven: de eerste hoofdstukken zijn al geschreven. De pagina’s van de toekomst, die nog blanco zijn, die ga ik zelf schrijven.

Mijn naam is Ellen Pereira en ik ben 60 jaar jong en breng 60 jaar levenservaring met mij mee. Toen ik 35 jaar was veranderde mijn leven compleet. Ik kwam tot een inzicht dat mij heeft gebracht waar ik nu ben.

Als relatiecoach begeleid ik vrouwen en mannen die op zoek zijn naar wie ze nu echt zijn. Soms is een kort traject voldoende om het verschil te maken, soms komen we al coachend bij diepere lagen die de oorzaak zijn van onzekerheid en het niet jezelf durven zijn.

Ook heb ik al veel stellen geholpen met relatieproblemen. Ieder van hen leren zichzelf en elkaar beter begrijpen en dat je in een relatie samen de spelregels maakt, dat keuzes maken je relatie verder brengt.

MEER LEZEN OVER MIJ

Meest gestelde vragen

De investering €1320,00 per persoon

Ik kan me nog goed herinneren, lang geleden toen ik training bij Bart volgde begon hij  met vertellen; De waarde van deze training bepaal jezelf, het is wat jij met de informatie die je krijgt doet. En dat is zo waar!

Daarom is het een investering in jezelf. Als coach geef ik je veel informatie, tips en handvatten. Als jij je verder wil ontwikkelen is het belangrijk dat je er aandacht aan blijft geven. Verandering komt niet uit de lucht vallen, het is wat jij ermee doet en waar jij aandacht aan geeft.

Om je situatie waarin je zit te veranderen is het belangrijk om te weten dat je zelf daar een groot aandeel in hebt. Verandering komt niet uit de lucht vallen. 

Als coach geef ik je veel informatie, tips, instrumenten. Ook werk ik met werkmodellen die heel goed werken. 

 • Wil jij werken aan jezelf
 • Huiswerk maken 
 • Oefenen om gedrag te doorbreken
 • Schrijven om je doelen te behalen

Dan is dit programma echt iets voor jou.

Wil je alleen je verhaal kwijt dan is het zonde van je tijd en geld en zou ik het niet doen. 

Nee, echt niet. Als je de test maakt neem ik echt de tijd voor je om de 4 temperamenten en de combinatie van temperamenten die jij bent goed uit te leggen. We bespreken ook situatie die je in je leven meemaakt. Ook geef ik tips en handvaten die je meteen kan gebruiken. Er vallen zoveel dingen op zijn plek dat de tijd om vliegt. Die feedback krijg ik vaak terug.

Jazeker, dat is echt belangrijk voor de vooruitgang. Je ontvangt een notitieboekje waarin je al je notities, inzichten en huiswerk kwijt kan. Hoe meer aandacht je eraan geeft en thuis gaat werken met de opdrachten, hoe meer inzichten je krijgt.

Mensen die ik coach die echt iets doen met de huiswerk en opdrachten die gaan als een speer!

Ja dat kan zeker. Je kan een belafspraak maken via deze LINK, ik hoor je graag.

Ja het is mogelijk om in 2 of 3 termijnen te betalen. Dit bespreek ik altijd na het intakegesprek op mijn praktijk.

Staat jouw vraag er niet tussen? Vul het contactformulier in met jou vraag en we spreken elkaar snel!

Wil je liever een bel afspraak maken klik dan hier.

JA IK WIL GRAAG EEN BELAFSPRAAK MAKEN