Coach Ellen - Gelukkig zijn me jezelf in je relatie en werk - Coach Ellen voor individuele & relatiecoaching & Spreker

“Not to mourn death, but celebrate life”.

Donderdag 28 februari was het zo ver. De crematie van mijn vader. Het leek wel of ik in een achtbaan terecht gekomen was. Een achtbaan van verdriet en zorgen en donkere wolken aan de hemel.

Zorgen
Zorgen omdat hij niet meer verder wilde leven, hij was moe en kon niet meer. Mijn vader die al jaren Alzheimer had en niets meer begreep. Hij wist niet meer hoe hij koffie kon drinken, zijn boterham kon opeten of moest gaan zitten of staan. Hij had hulp nodig met alles. En dat, is niet de man die hij ooit geweest is.

Verdrietig
Verdrietig omdat ik moet loslaten, wat niet altijd even gemakkelijk is. Ook al weet ik dat loslaten voor hem beter is.

En dan gaat het leven gewoon weer door….

Verwarring
Verwarring omdat het allemaal zo snel gegaan is. Binnen een week is mijn vader overleden.

Bewondering
Grote bewondering heb ik voor hem, hoe hij met zijn ziekte Alzheimer toch probeerde er alles van te maken. In het begin kwam ik elke dag in het verzorgingstehuis en zaten we samen op het bankje te huilen omdat hij hier, op de gesloten afdeling, niet wilde zijn, maar hij wist dat het niet anders kon.

Hard
Ook al wist ik dat deze dag ging komen, komt het toch “hard” aan. Maar hij wist het, hij wilde niet meer en kon ook niet meer, hij was moe.

Familie
Verdrietige omstandigheden brengt familie bij elkaar en zo ook bij ons. Het is mooi te zien dat we steun kunnen vinden bij elkaar.

Dank
Lieve Pa dank je wel voor de tijd die we samen hebben doorgebracht. Je bent nu bij mama, de liefde van je leven. Ik zie het al voor me, als je binnen komt in je smoking, want je gaat wel met alle allure deze wereld verlaten. Doe je de groetjes aan iedereen?

Toekomst
Vijf dagen later. Het leven gaat “gewoon” weer door. Als mens, vrouw, vrouw van mijn liefje, moeder, ondernemer en coach pak ik het leven weer op. Hoe zwaar het soms ook mag zijn, merk ik toch, doordat ik dit jaar 60 wordt, ik het allemaal beter kan dragen. Als ik verdrietig ben pak ik mijn tijd, dan ga op de bank netflix kijken met een kop thee en koekjes. Ik werk wanneer ik me sterk voel en ook dat voelt goed. Soms word ik wakker met een verdrietig hart en in de middag zit ik te lachen met mijn lieve man die mijn steun en toeverlaat is.

Mijn vader zou zeggen; Rouw niet om de dood, maar vier het leven.

“Not to mourn death, but celebrate life”.

Mooi moment met mijn vader

Coach Ellen - Relatie Coaching - Relatie tips - Tips voor relatie - Relatieproblemen - Coaching -