Waarom “begrijpen en begrepen worden” zo belangrijk is in een relatie!

In mijn praktijk als relatiecoach gebruik ik verschillende praktische methodes om tot snel resultaat te komen. Eén ervan zijn De Sleutels tot een Gelukkige Relatie.

Toen ik dit tiental ging ontwikkelen, vroeg mijn man zich terecht af of liefde niet de belangrijkste sleutel is. Liefde is natuurlijk een voorwaarde, zonder dat heb je geen relatie om aan te werken. Daarna komt het aan op De Sleutels.

En na vele vele uren van relatiecoaching met allerhande koppels uit het hele land ben ik zeker van mijn stelling: Begrijpen en Begrepen worden is toch de eerste sleutel. Want je kunt nog zo verliefd zijn op elkaar en zielsveel van elkaar houden; als je elkaar niet meer begrijpt, kun je als stel niet goed omgaan met de verschillende situaties die je meemaakt in je relatie.

Niets zo erg als het gevoel te krijgen dat je niet begrepen word. De verliefdheid en het houden van zijn dan snel over. Elke keer dat je elkaar niet begrijpt of het gevoel krijgt dat je niet begrepen wordt kan je relatieproblemen opbouwen. Uiteindelijk onstaat er een situatie van onbegrip.

Zorg er dus voor dat je elkaar begrijpt en begrepen wordt. Dat is niet zo moeilijk te leren. Via het gratis ebook gelukkig zijn met jezelf kom je erachter welk type je bent en hoe verschillend je kan zijn. Lees alle types om elkaar beter te begrijpen.

Met een gelukkige groet,

Coach Ellen

#relatieproblemen #communicatie #relatie #relaties #relatiecoaching #relatietips #relatietherapie #tip #coachellen