Basisprogramma voor relaties

Bouw aan een sterke liefdesrelatie
door elkaar te begrijpen

Tijdens het basisprogramma ga je jezelf en elkaar opnieuw leren kennen. Je gaat elkaars karakters echt begrijpen, waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Je leert met elkaar samenwerken zodat je aan je liefdesrelatie kan bouwen!

Dit is de reden dat het fout gaat in je relatie

De reden waarom het fout gaat in je relatie heeft bijna altijd te maken met het feit dat je elkaar niet meer begrijpt omdat ieder van jullie anders reageert op situaties. En dat gebeurt heel vaak! Dan gaat ieder van jullie zijn of haar eigen leven leiden in de relatie.

Als er in je relatie (te) veel problemen zijn dan kom je op een punt dat je er iets aan moet gaan doen. Want als je zo verder gaat, gaat het uiteindelijk echt fout.

Voor een gelukkige relatie moet je eerst jezelf goed kennen. Wie ben je? Wat zijn je sterke en zwakke eigenschappen. Ben je introvert of extravert of een combinatie daarvan?

Ben je onzeker of juist heel zeker van jezelf? Dit bepaalt hoe je met jezelf en je partner omgaat, hoe je liefdesrelatie is en hoe je met relatieproblemen omgaat. Daarom is jezelf en elkaar begrijpen zo belangrijk. Zodat je met elkaar kan bouwen aan je relatie.

Ik zeg altijd: “een relatie moet 80% liefdevol en leuk zijn en 20% problemen, en nooit andersom!” En als je jezelf en elkaar echt goed begrijpt kan je die 20% problemen heel goed aan en oplossen!

Samen gelukkig zijn?

Hoe mooi zou het zijn dat de basis van je relatie goed is omdat je elkaar veel beter begrijpt waardoor je elkaar kan accepteren zoals je bent. Dat de liefde die je voor elkaar voelde er echt is.

Dat je op een vriendelijke opbouwende manier met elkaar kan communiceren. Dat het fijn is om thuis te komen omdat je blij bent met elkaar. Dat je veel beter met elkaar samenwerkt omdat je elkaar goed begrijpt. Dat je samen weet dat je ervoor elkaar zal zijn, ook op momenten dat het even fout gaat, omdat je van elkaar houdt.

Als je jezelf en elkaar echt goed begrijpt dan ga je met elkaar samenwerken en bouwen aan je liefdesrelatie. Hoe de relatie er uit ziet dat bepaal je samen. Want de spelregels van je relatie maak je samen vanuit liefde en kracht.

JA IK WIL GRAAG EEN BELAFSPRAAK MAKEN

“Je kan 100 reden opnoemen om iets niet te doen.
Je hebt maar 1 reden nodig om het wel te doen!”

Samen bouwen aan je relatie

Al jaren coach ik stellen op basis van de 4 temperamenten. Dit is een methode die je helpt om snel inzicht te krijgen in jezelf en elkaar. 

Doordat je jezelf en elkaar goed gaat begrijpt kan je samen gaan bouwen aan je relatie.

Na het maken van de persoonlijkheidstest ga ik het testrapport haarfijn uitleggen. Je krijgt te weten welke combinatie van temperamenten jij en je partner is.

Elk temperament heeft zijn eigen karaktereigenschappen, zowel sterk als zwak, ieder communiceert op zijn eigen wijze. Ook beleeft elk temperament zijn emoties op een zijn eigen manier. Dat verklaart waarom we verschillend reageren op situaties. Waardoor er heel veel duidelijk wordt en je veel nieuwe inzichten krijgt.

Wat leer je en levert het je op?

 1. Elkaars verschillende karakters echt begrijpen. En ik leer je hoe je met elkaar kan samenwerken.
 2. Begrijpen waarom je anders communiceert dan je partner. En ik leer je hoe je op een positieve manier met elkaar kan praten.
 3. Begrijpen waarom we verschillend onze emoties ervaren. En ik leer je begrijpen waar dit vandaan komt en hoe je hier anders mee om kan gaan.
 4. Begrijpen waardoor er een ruzie ontstaat. En ik leer je de 10 minuten ruzie, wat echt werkt!

Het doel is dat jullie elkaar gaan begrijpen waarom ieder van ons verschillend reageert op situaties en jullie elkaar gaan accepteren. Hierdoor is er weer ruimte voor liefde en kunnen jullie gaan bouwen aan je relatie.

Praktische informatie Investering

Wat gaan je doen tijdens het basisprogramma relaties?

We beginnen met een 45 minuten telefonisch intake. Ik stel je een paar vragen zodat het duidelijk wordt waar je tegen aanlopen en waar je aan wil werken? Waar kan ik je mee helpen?

Vervolgens ga je de test van de 4 temperamenten online maken. Ik ga het testrapport met jullie combinatie van temperamenten haarfijn uitleggen. Waardoor je jezelf en elkaar echt gaat begrijpen en goed met elkaar kan samenwerken.

Tijdens deze coaching sessie geef ik jullie tips en handvatten die jullie kunnen gebruiken om situaties te doorbreken voor de toekomst.

Alles op een rijtje:

 • We beginnen met een 45 minuten gratis telefonisch intakegesprek
 • Jullie gaan beide de test van de vier temperamenten online maken
 • Ik ga het testrapport met jullie temperamenten haarfijn uitleggen
 • Je ontvangt het testrapport als pdf per mail
 • Ik reik je instrumenten aan waar je mee aan de slag kan

Praktische informatie:

 • Duur: 1 dagdeel van 3,5 uur
 • Incl. Koffie/thee water en iets lekkers 
 • Gratis parkeren voor de deur
 • Het basisprogramma kan je ook online doen
 • Locatie is corona proof

Investering:

 • €475,00 per paar
Ja ik wil een belafspraak maken

Blije cliënten 

Beste Ellen, Wat een inspirerende sessies heb ik bij jou gehad. De 4 temperamenten waarmee je werkt, hebben me weer meer inzicht gegeven in mezelf en helpen mij om andere mensen beter te begrijpen.

Met behulp van de ’10 sleutels’ heb je me geënthousiasmeerd om verder te gaan voor mijn passie.

Dank je wel Ellen!

Maria Willebrands - Recensie Coach EllenMaria Willebrands, Workshop

“Coach Ellen is een warme vrouw die mij als jonge vrouw de juiste handvaten heeft geboden om doelbewust mijn visie tot leven te brengen. Zij heeft mij bewust gemaakt van mijn kernkwaliteiten en deze optimaal te gebruiken. Doormiddel van de 4 temperamenten, waar Ellen mee werkt, heb ik beter inzicht gekregen in wie ik ben.

Nu kan ik sneller schakelen en omgaan met mijn minder positieve eigenschappen. Ellen heeft niet alleen mij, maar ook mijn familie geholpen om bewust te zijn van wie wij zijn en hoe wij met elkaar om kunnen gaan.

Ik geloof dat ik en mijn familie hier ons hele leven profijt van zullen hebben en sterker staan als familie en als individu.”

Madhavi Jeane - Coaching - Coach EllenMadhavi Jeane , Coaching

Over Coach Ellen

En toen gebeurde er iets bijzonders! Ik kreeg van een goede vriend een boek over jezelf leren kennen met de ‘4 temperamenten’. Ik heb het boek in een paar dagen uitgelezen (dat is door mijn dyslexie bijzonder). Alles viel op zijn plek, ik las over mijzelf! Ik hoor mijzelf nog zeggen “dat ben ik!!” Ik begreep niet alleen mijzelf, maar begreep ook mijn ouders.

Mijn naam is Ellen Pereira en ik ben 60 jaar jong en breng 60 jaar levenservaring met mij mee. Toen ik 35 jaar was veranderde mijn leven compleet. Ik kwam tot een inzicht dat mij heeft gebracht waar ik nu ben.

Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb in mijn persoonlijke zoektocht is dat je verleden je toekomst niet hoeft te bepalen. Het boek over mijn leven: de eerste hoofdstukken zijn al geschreven. De pagina’s van de toekomst, die nog blanco zijn, die ga ik zelf schrijven.

Als relatiecoach heb ik al veel stellen geholpen met relatieproblemen. Ieder van hen leren zichzelf en elkaar beter begrijpen en dat je in een relatie samen de spelregels maakt, dat keuzes maken je relatie verder brengt.

Ook begeleid ik vrouwen en mannen die op zoek zijn naar wie ze nu echt zijn. Soms is een kort traject voldoende om het verschil te maken, soms komen we al coachend bij diepere lagen die de oorzaak zijn van onzekerheid en het niet jezelf durven zijn.

MEER LEZEN OVER MIJ

Meest gestelde vragen

De investering €495,00 per paar.

Lang geleden toen ik training volgde begon Bart, de trainer met vertellen; De waarde van deze training bepaal jezelf, het is wat jij doet met de informatie die je krijgt. En dat is zo waar.

Daarom is het een investering in jezelf. Als coach geef ik je veel informatie, tips en handvatten. Als jij je verder wil ontwikkelen is het belangrijk dat je er aandacht aan blijft geven. Verandering komt niet uit de lucht vallen, het is wat jij ermee doet.

Jazeker, je kan het basisprogramma ook alleen doen. Dan zijn de kosten €355,00 incl. btw

Jazeker, het is juist heel goed om de test van de 4 temperamenten te maken als je pas bij elkaar bent. Door de 4 temperamenten ga je jezelf en elkaar op een totaal andere manier begrijpen. Jullie kunnen verschillend reageren op situaties waardoor je elkaar niet meer begrijpt en er ruzie ontstaat. Door de het maken van de 4 temperamenten test ga je begrijpen waarom we allemaal op onze eigen manier reageren. En ik leer je ook hoe je anders met ruzie om kan gaan. Hoe mooi is dat!

Dan is het basisprogramma met de 4 temperamenten juist wat voor jullie. Ik ga je uitleggen waar het vandaan komt dat sommige mensen extravert zijn en andere weer introvert of een combinatie daarvan. En hoe je het beste met elkaar kan communiceren. En nog veel meer…

Je kan zeker de test alleen maken en het zal je veel nieuwe inzichten geven die je weer kan gebruiken om anders met problemen om te gaan. Als je relatieproblemen hebt is het beter als je samenkomt. Maar ik maak vaak mee dat de partner er nog niet aan toe is om hulp te zoeken. Je bent echt niet de enige. Je bent welkom.

Heb je nog vragen, maak vrijblijvend een belafspraak via deze link

Ja dat kan zeker. Je kan een belafspraak maken via deze LINK. En ik hoor je graag.

Zeker! Want scheiden is een grote stap, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Als coach adviseer ik je om er alles aan gedaan te hebben zodat je zeker weet dat scheiden de juiste optie is. Dan kan het maken van de test van de 4 temperamenten heel veel inzichten geven. Er wordt heel veel duidelijk. Ook krijgt je antwoord op je vraag of het nog goed kan komen tussen jullie. Of dat het beter is om uit elkaar te gaan, maar wel op een nette manier.

Je bent niet de eerste die bij mij zit met het gevoel dat je het echt niet meer weet. Maar na het bewandelen van een coachingstraject zijn vele stellen weer heel gelukkig samen. Neem je tijd om een zo grote beslissing als scheiden te maken.

Jazeker, het basisprogramma kan via Skype of Zoom, werkt prima en scheelt reistijd.

Hieronder een paar punten waar je wel op moet letten als je de test via skype of zoom wil doen:

 1. Het is wel heel belangrijk dat je een goede internetverbinding hebt
 2. Je hebt een laptop of computer nodig omdat ik regelmatig mijn scherm met je deel
 3. Skype of Zoom kan wel via je mobiel maar je zal niet alles goed kunnen zien
 4. Zorg voor papier en pen zodat je notities kan maken
 5. Zet water, thee of koffie klaar zodat je je kan focussen

Het basisprogramma duurt een dagdeel van 3,5 uur en daarom is het niet mogelijk om in termijnen te betalen.

JA IK WIL GRAAG EEN BELAFSPRAAK MAKEN