Basisprogramma Jezelf zijn!

Bouw aan meer zelfvertrouwen
door te weten wie je echt bent 

Tijdens het basisprogramma ga je jezelf echt leren kennen, waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Bewust worden van de beste versie van jezelf want dat zit in je, je moet er alleen naar gaan kijken. Leef je leven en maak van jou leven een meesterwerk!

Als twijfelen en onzekerheid je leven bepaald 

Wanneer je twijfelt aan jezelf heeft dit invloed op je leven, relatie en werk. In plaats van bewust te zijn waar je echt goed in bent, je sterke eigenschappen, weet je beter op te noemen waar je niet goed in bent, je zwakke eigenschappen. Je vindt het moeilijk om in gezelschap jezelf te zijn? Ook houdt je je meer bezig met wat een ander van je jou denkt?

Doordat je niet goed weet wie je bent zal twijfel en onzekerheid je leven beheersen. Je herkent vast het stemmetje dat vaak tegen je zegt: ‘dat kan je toch niet’ of ‘doe maar niet’. En dan zullen er zeker momenten zijn dat je je ongelukkig voelt. Je praat er met je familie en vrienden over, maar dan hoor je vaak: ‘wees gewoon jezelf!’

Maar jezelf zijn is makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe doe je dat dan?

Gelukkig zijn met jezelf begint bij het weten wie je echt bent. Dat is het fundament van jouw leven, hoe jouw leven eruitziet, je relatie en werk. En daarom is het zo belangrijk dat je weet wie je bent, wat je waard bent en hoe jij wil dat jouw leven eruit gaat zien!

Gelukkig zijn met jezelf

Er zijn zoveel mensen die vanuit onzekerheid leven, maar dat hoeft niet. Je moet alleen weten wat je moet veranderen en hoe het werkt. Het begint allemaal bij bewust zijn.

Als jij weet wie je bent zal je leven er totaal anders uitzien. Niet alleen je eigen leven maar ook je relatie en je doet dat werk wat echt bij je past. Zie een leven voor je waarbij je met zelfvertrouwen je leven leeft. Je hebt het lef om dat werk te doet waar je altijd van gedroomd hebt. Als je in gezelschap bent durf je gewoon jezelf te zijn. Want die mensen met zelfvertrouwen die zichzelf durven zijn heb je al lang ontmoet. Als zij dat kunnen kan jij dat ook, laat ik daar heel duidelijk in zijn.

Het is maar waar jij aandacht aan geeft en wat jij wil!

Is dit te mooi om waar te zijn? Nee het kan echt. Ik wil niet zeggen dat je dit alles binnen een week kan bereiken. Verandering kost tijd maar het kan wel. Ik ben daar zelf het bewijs van en nog vele cliënten met mij.

Alles kost tijd en energie. En leven vanuit twijfel en onzekerheid kost meer energie dan je denkt. Het is aan jou de keuze waar je aandacht aan wil geven. Onzekerheid, twijfel en pijn in je leven of persoonlijke groei omdat je het waard bent?

Weten wie je bent, bewust zijn van jou identiteit is het fundament van jouw leven, hoe jouw leven eruitziet, maar ook je relatie en werk.

JA IK WIL GRAAG EEN BELAFSPRAAK MAKEN

“Je kan 100 reden opnoemen om iets niet te doen
je hebt maar 1 reden nodig om het wel te doen!”

Weten wie je bent met de 4 temperamenten

Al jaren coach op basis van de 4 temperamenten. Dit is een methode die je helpt om snel inzicht te krijgen in jezelf en bewust te worden waar je echt goed in bent. 

We beginnen bij de basis, weten wie je echt bent. Omdat we allemaal geboren worden met een combinatie van temperamenten is het belangrijk dat jij erachter komt wat jou combinatie van temperamenten is. 

Elk temperament heeft zijn eigen karaktereigenschappen, zowel sterk als zwak, ieder communiceert op zijn eigen wijze. Ook beleeft elk temperament zijn emoties op een zijn eigen manier. Dat verklaart waarom we verschillend reageren op situaties. 

Hierdoor wordt heel veel duidelijk en krijg je veel nieuwe inzichten over wie jij bent! 

Door een test te maken van de 4 temperamenten kom jij te weten wat jou combinatie van temperamenten is.

Wat leer je en levert het je op?

 1. Weet jij echt wie je bent en heb je meer zelfvertrouwen
 2. Weet jij wat jou combinatie van temperamenten zijn en ik leer je hoe je die het best kan inzetten 
 3. Weet jij wat je sterke karaktereigenschappen zijn en ik leer je om daar veel bewuster van te zijn te gebruiken 
 4. Weet jij wat je zwakke eigenschappen zijn en ik leer je ze te accepteren of er iets aan te doen
 5. Weet je of je extravert, introvert of een combinatie bent en ik leer hoe je het best vanuit je kracht die kan inzetten
 6. Weet je hoe jij communiceert en ik leer je dit vanuit je krach te doen
 7. Weet je hoe je met emoties omgaat en ik leer je bewust te worden van je sterke en zwakke emoties 

Het doel is dat jij jezelf echt gaat begrijpen waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Zodat je weet wie je bent, waar je echt goed in bent en wat je waard bent. 

Praktische informatie Investering

Wat gaan je doen tijdens het basisprogramma?

We beginnen met een 45 minuten telefonische intake. Ik stel je een paar vragen zodat het duidelijk wordt waar je tegen aanloopt en waar je aan wil werken? Waar kan ik je mee helpen?

Vervolgens ga je de test van de 4 temperamenten online maken. Ik ga het testrapport met je combinatie van temperamenten haarfijn uitleggen. Hierdoor weet jij echt wie je bent en kan handelen vanuit kracht met zelfvertrouwen.

Tijdens deze coaching sessie geef ik je tips en handvatten die je kan gebruiken om situaties te doorbreken. 

Alles op een rijtje:

 • We beginnen met een 45 minuten gratis telefonisch intakegesprek
 • Je gaat de test van de vier temperamenten online maken
 • Ik ga het testrapport met je combinatie van temperamenten haarfijn uitleggen
 • Je ontvangt het testrapport als pdf per mail
 • Ik reik je instrumenten aan waar je mee aan de slag kan

Praktische informatie:

 • Duur: 1 dagdeel van 3,5 uur
 • Incl. Koffie/thee water en iets lekkers 
 • Gratis parkeren voor de deur
 • Het basisprogramma kan je ook online doen
 • Locatie is corona proof

Investering:

 • €355,00 per persoon incl. BTW
Ja ik wil een belafspraak maken

Blije cliënten 

Beste Ellen, Wat een inspirerende sessies heb ik bij jou gehad. De 4 temperamenten waarmee je werkt, hebben me weer meer inzicht gegeven in mezelf en helpen mij om andere mensen beter te begrijpen. Met behulp van de ’10 sleutels’ heb je me geënthousiasmeerd om verder te gaan voor mijn passie. Dank je wel Ellen!

Amelita Recensie Coach Ellen - Gelukkig zijn me jezelf in je relatie en werk - Coach Ellen voor individuele & relatiecoaching & SprekerAmelita , Workshop

Ellen is een professionele coach die op een unieke manier haar kennis en vaardigheden weet te combineren, waardoor je volledig jezelf kunt zijn tijdens de gesprekken. Ik raad iedereen in elk geval aan het gratis eerste gesprek met haar te hebben, alleen daarvan word je al wijzer.

Erik - Coach EllenErik , Coaching

“Coach Ellen is een warme vrouw die mij als jonge vrouw de juiste handvaten heeft geboden om doelbewust mijn visie tot leven te brengen. Zij heeft mij bewust gemaakt van mijn kernkwaliteiten en deze optimaal te gebruiken. Doormiddel van de 4 temperamenten, waar Ellen mee werkt, heb ik beter inzicht gekregen in wie ik ben.

Nu kan ik sneller schakelen en omgaan met mijn minder positieve eigenschappen. Ellen heeft niet alleen mij, maar ook mijn familie geholpen om bewust te zijn van wie wij zijn en hoe wij met elkaar om kunnen gaan.

Ik geloof dat ik en mijn familie hier ons hele leven profijt van zullen hebben en sterker staan als familie en als individu.”

Madhavi Jeane - Coaching - Coach EllenMadhavi Jeane , Coaching

“Ellen reikt tools aan waar je te allen tijde naar terug kunt grijpen als je even dreigt te ‘struikelen’. Mijn coachingsessies met haar hebben mij veel nieuwe inzichten gebracht. Vanaf moment een voelde ik een klik met Ellen, een bijzonder mooie warme vrouw die luistert, inleeft en er alles aan doet je te begrijpen.

Ellen werkt veel met metaforen wat voor mij heel fijn werkt omdat ik goed kan visualiseren. Gedurende de jaren was ik mijzelf verloren en wist ik niet meer wie nou de echte Nadine was die ik wilde zijn, ik deed maar wat en was aan het overleven. Middels verschillende inzichten, handvatten en routines kan ik zeggen dat ik nu weer steeds meer tot mijzelf kom en dat ik er mag zijn ook al is alles niet perfect!

Bedankt Ellen voor de onvoorwaardelijke steun ook buiten de sessies om!”

Nadin van Straten - Coaching Coach EllenNadine Straten, Coaching

Over Coach Ellen

En toen gebeurde er iets bijzonders! Ik kreeg van een goede vriend een boek over jezelf leren kennen met de ‘vier temperamenten’. Ik heb het boek in een paar dagen uitgelezen (dat is door mijn dyslexie bijzonder). Alles viel op zijn plek, ik las over mijzelf! Ik hoor mijzelf nog zeggen “dat ben ik!!” Ik begreep niet alleen mijzelf, maar begreep ook mijn ouders.

Mijn naam is Ellen Pereira en ik ben 60 jaar jong en breng 60 jaar levenservaring met mij mee. Toen ik 35 jaar was veranderde mijn leven compleet. Ik kwam tot een inzicht dat mij heeft gebracht waar ik nu ben.

Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb in mijn persoonlijke zoektocht is dat je verleden je toekomst niet hoeft te bepalen. Het boek over mijn leven: de eerste hoofdstukken zijn al geschreven. De pagina’s van de toekomst, die nog blanco zijn, die ga ik zelf schrijven.

Als relatiecoach heb ik al veel stellen geholpen met relatieproblemen. Ieder van hen leren zichzelf en elkaar beter begrijpen en dat je in een relatie samen de spelregels maakt, dat keuzes maken je relatie verder brengt.

Ook begeleid ik vrouwen en mannen die op zoek zijn naar wie ze nu echt zijn. Soms is een kort traject voldoende om het verschil te maken, soms komen we al coachend bij diepere lagen die de oorzaak zijn van onzekerheid en het niet jezelf durven zijn.

MEER LEZEN OVER MIJ

Meest gestelde vragen

De investering €355,00 per paar.

Lang geleden toen ik training volgde begon Bart, de trainer met vertellen; De waarde van deze training bepaal jezelf, het is wat jij doet met de informatie die je krijgt. En dat is zo waar.

Daarom is het een investering in jezelf. Als coach geef ik je veel informatie, tips en handvatten. Als jij je verder wil ontwikkelen is het belangrijk dat je er aandacht aan blijft geven. Verandering komt niet uit de lucht vallen, het is wat jij ermee doet.

Jazeker, het basisprogramma kan via Skype of Zoom, werkt prima en scheelt reistijd.

Hieronder een paar punten waar je wel op moet letten als je de test via skype of zoom wil doen;

 1. Het is belangrijk om een goede internet verbinding te hebben
 2. Je hebt een laptop of computer nodig omdat ik regelmatig mijn scherm met je deel
 3. Skype of Zoom kan wel via je mobiel maar je zal niet alles goed kunnen zien
 4. Zorg voor papier en pen zodat je notities kan maken
 5. Zet water, thee of koffie klaar zodat je je kan focussen

Nee, echt niet. Als je de test maakt neem ik echt de tijd voor je om de 4 temperamenten en de combinatie van temperamenten die jij bent goed uit te leggen.

We bespreken ook situatie die je in je relatie meemaakt. Ook geef ik tips en handvaten die je meteen kan gebruiken.

Er vallen zoveel dingen op zijn plek dat de tijd omvliegt. Die feedback krijg ik vaak terug.

Jazeker, dan is het basisprogramma met de 4 temperamenten juist wat voor jou!

Ik ga je uitleggen waar het vandaan komt, waarom sommige mensen extravert zijn en ander weer introvert of een combinatie daarvan. Waarom we allemaal op een verschillende manier reageren en communiceren.

Er is niets verkeerd aan introvert zijn, dan heb je vele mooie karaktereigenschappen, je moet ze alleen gaan zien en daar ga ik je mee helpen.

Ja dat kan zeker. Je kan een belafspraak maken via deze LINK. En ik hoor je graag.

Het basisprogramma duurt een dagdeel van 3,5 uur en daarom is het niet mogelijk om in termijnen te betalen.

JA IK WIL GRAAG EEN BELAFSPRAAK MAKEN